Jeg fik ro

 

- på en eller anden måde, jeg var IKKE tosset - eller HYPOKONDER - nej, jeg har bare kroniske smerter.
 

Overlægen, fortalte også - at han engang havde siddet på den anden side af bordet - og at han også havde skrevet gigt-medicin ud til sine patienter. Han var ikke klogere på det tidspunkt.. Det er også det, man ofte møder på sin vej i hospitals-junglen...

Men nu da man har forsket mere i dette emne - har man fundet ud af - igennem et stort samarbejde imellem Danmark, England, New Zealand - at det hjælper ikke noget til smerter patienter - Jeg har jo selv oplevet, at jeg pludselig ikke kunne tåle det ene præparat efter det andet. Nej, skulle vi endelig havde medicin - så er det morfin-præparater, der skal til - og en anden vigtig ting - det skal været et depot-præparart - det vil sige at medicinen skal tages på klokkeslæt og man kører på medicinen - døgnet igennem.
det er det eneste, der kan få smerterne til at ligge jævnt - man kan jo ikke fjerne disse smerter, desværre...SMERTE Centret, befinder sig i hjernen..

Hvis jeg nu, - slog min over fingeren - så ville nerveimpulserne fra fingeren bevæge sig igennem armen og videre ind i rygmarven og fortsætte turen i hjernen, og finde smertecentret.
Jeg ville så sige en masse GRIMME ord - av for ..........

Men ved smerter patienterne er der et eller andet, det kan have været et fald, en bilulykke eller en eller anden lille bitte ting, som man slet ikke er klar over, der har åbnet smerte-centret op - der er simpelthen på en eller anden måde - en slags kortslutning i det store ledningsnet - som har åbnet centret op..

Smertecentret gemmer alle smerterne:
- ved raske mennesker, havde man måske ondt i fingeren i et par dage, så blev den bare øm og til sidst havde man faktisk glemt at man havde slået sig - måske lige bortset, fra det blå mærke. Smertecentret har lukket smerten inde.
- ved smerte patienterne kan smerten vare op til flere uger, inden den aftager igen
smerte-centret bliver også ved med at sende smerteimpulserne ud, - uden, man har slået sig - der er smerter i døgnet 24 timer - smertecentret lukker ikke smerten inde, nej, den bliver bare ved og ved i en uendelighed..

At have kroniske smerter - giver også andre uønskede bivirkninger for kroppen - hjernen forsøger konstant, at lukke smertecentret ned -  og smertecentret pumper konstant sine smerte-impulser ud - det gør at hjernen arbejder på et konstant højtryk.


Det gør, at der ikke er overskud til at "koncentrer" om andre af de vigtige funktioner - det gør ofte, at man får hukommelses problemer - man glemmer ting - det er bare pist væk - eller man har en oplevelse af, at man bare er helt blank helt blank.
- det kan være et navn på en person - man pludselig ikke kan huske eller andre ting - som man har glemt - eller man kan snakke bagvendt - det er ligesom man kan se i fjernsynet - hvor en person står og taler - og så underteksterne kommer et minut senere - så passer personens mund og tale ikke sammen.
 

Eller man får sagt et ord - hvor halvdelen mangler af eller hvor ordet er byttet om -

Når hjernen arbejder på dette konstante højtryk - så kommer den til at mangle energi - så forlanger den "sukker" - jeg kunne jo ikke forstå - hvorfor jeg havde denne pludselige trang til søde sager
- jeg vil gerne have et godt stykke chokolade en gang imellem - men nu havde jeg, konstant denne trang
- selv om jeg måske lige havde spist aftensmad.
- derfor er det endnu engang, meget vigtigt også at få dækket det søde ind via kosten - det kan være ved hjælp af rosiner, æbler eller anden frugt - som tager denne "søde" trang.